Vind uw droomhuis zonder te zoeken

Uw woning aankopen

Vind uw droomwoning zonder zelf te zoeken

Wij vinden een woning op basis van uw zoekwens. Door eenmalig uw zoekwens kenbaar te maken in uw woonwens-formulier  kunnen wij u benaderen met een woning die bij u past. Bovendien geven wij u aan onze kant bij de woningen die we niet zelf verkopen exclusiviteit, zodat de kans dat u aankoopt groter wordt. Het vinden van het huis, het doen van analyses en het inwinnen van contacten, contracten en bijpassende dienstenaanbieders wordt uiteindelijk een passieve handeling; wij doen hierin al het werk. Mist er in het woonwens-formulier een vraag die u wilt beantwoorden? Wij passen ons graag aan naar uw behoefte. 

Inschrijven als woningzoekende

Bij het aanbieden van woningen hanteren wij het traject: Het vinden van een woning buiten de reguliere markt om. Daarnaast kunt u door ons benaderd worden met woonaanbod waarbij wij de verkoper dienen.

Voordat wij een woning aan u bieden vinden er een aantal interne handelingen en onderzoeken plaats. Deze handelingen zorgen ervoor dat wanneer u iets van ons krijgt aangeboden, dit daadwerkelijk bij u past en alle onzekerheden in kaart zijn gebracht.

De samenstelling van de dienst

  • Een woning aangeboden krijgen die aansluit op uw woonwens.
  • Exclusief bezichtigen en aankopen van vastgoed dat niet op funda staat.
  • Begeleiding bij het aankoopproces.
  • Doorverbonden aan de juiste specialisten. 

Het traject

U schrijft zich in door middel van een woningzoekende formulier en geeft hiermee aan wat voor woning u zoekt. 

Tijdens een telefoongesprek leren we u persoonlijk kennen en wordt uw wens en specifieke situatie in kaart gebracht. We nemen in dit gesprek door wat u van ons kunt verwachten en wat u verstaat onder een goede afronding van de dienstverlening. Grotendeels gaat dit gesprek over uw zoekwens en doelen. Er is natuurlijk ruimte voor vragen of discussie.

Zodra er een woning gevonden of aangeboden is beginnen wij met het opstellen van een woonanalyse . In deze analyse wordt gekeken naar de reeds bekende informatie van de woning, de huidige marktomstandigheden (zoals huur- en verkoopprijzen), vaste woonlasten en een schets van mogelijke toekomstige situaties wat betreft waardestijging en het daaruit verdiende eigen vermogen. Op basis van deze gegevens wordt in Excel een scenario uiteengezet die de maandelijkse woonlasten weergeeft. Tot slot gaan we, indien benodigd, in contact met de gemeente over vergunningen en gaan wij langs voor een opname van de woning.

Tijdens de opname brengen wij met behulp van een aannemer de technische staat van het vastgoed in kaart. Daarbij kijken we zowel naar de huidige technische staat als naar mogelijk (benodigde) uitbouw, verbouwing of renovatie. Verder maken we hier foto’s en een video waarin we u de bijzonderheden en mogelijkheden van de woning vertellen. Indien er naar aanleiding van de opname zaken veranderen die onze woonanalyse beïnvloeden, verwerken we dit. Alle verzamelde informatie wordt vervolgens door Simple Sourcing in een woonbrochure verwerkt.

De woningzoekende, bij wie een huis op basis van de zoekwens aansluit, wordt telefonisch gecontacteerd en wordt een samenvatting gegeven uit de brochure. Wanneer u dit bent, bespreken we de woning telefonisch en beconcluderen samen of u verdere interesse heeft en een brochure wenst te ontvangen. Vanaf het moment dat de brochure is verstuurd heeft u 24 uur om door te geven of u wilt bezichtigen. Eventuele vragen kunt u bij ons neerleggen.  Als u met ons gaat bezichtigen ondertekent u onze overeenkomst van opdracht, waarin u akkoord gaat met de voorwaarden van een samenwerking.

Bij de bezichtiging vertellen wij u alles wat u moet weten over de woning. We vertellen u over de locatie waar het huis gelegen is, of er nog verbouwd of gerenoveerd kan worden en gaan we in op de prijsontwikkeling van de afgelopen jaren. Na afloop evalueren we hoe de woning u in de praktijk is bevallen en wat er geboden kan worden.

Wanneer we duidelijk hebben wat u kunt en wilt bieden brengen wij samen een bod uit. Indien uw bod niet meteen wordt geaccepteerd nemen wij contact op met de verkopende partij en achterhalen waarom het bod niet aanvaard is. Vervolgens bespreken we samen of en wat u kunt bieden om alsnog aan te kopen. Wanneer er een akkoord is bereikt kunnen we u in contact brengen met een notaris die de koopovereenkomst opstelt. Indien u dit zelf wilt regelen kan dat natuurlijk ook.

We gaan samen naar de notaris om de eigendomsoverdracht te regelen. Na afloop evalueren we hoe u het traject hebt ervaren en of wij u nog met andere zaken kunnen helpen. Zo kunnen wij u in contact brengen met een aannemer voor een verbouwing en schatting of een stylist voor de inrichting van uw woning.

Heeft u naar aanleiding van de beschrijving van het traject nog vragen of onduidelijkheden, contacteer ons gerust via info@simplesourcingvastgoed.nl of bel 06-25482185

Uw zoekwens aanmelden

Formulier woningzoekenden

Zoekregio:
Toelichting gewenste locatie:
Soort onroerend goed:
Bouwvorm:
Maximale grootte verbouwing:
Perceeloppervlakte:
Woonoppervlak in m2:
Aantal kamers:
Aantal slaapkamers:
Balkon?:
Minimum aankoopprijs:
Maximum aankoopprijs:
Kortstondig belegbaar eigen vermogen:
Handelingssnelheid in dagen:
Hypotheekadvies benodigd?:
Akkoord met verwerking van mijn gegevens:
Opmerkingen en bijlagen:

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig tijdens het invullen van dit formulier? Neem contact met ons op.

Toelichting

Door in dit formulier zo gedetailleerd mogelijk aan te geven waar u naar op zoek bent, kunnen wij u benaderen met een woning die bij u past. U kunt uw woonwens formulier online invullen, waarop er een kennismakingsgesprek wordt ingepland, of samen met ons via een video call of telefoongesprek. We leren u altijd persoonlijk kennen, zo begrijpen wij wie u bent en wat uw voorkeuren zijn.  Met uw zoekwens en onze kennis(sen) en strategieën vinden we een woning die bij u past. 

Ook uw oude woning verkopen?