Renderend en ontzorgd beleggen

In vastgoed beleggen

Renderend en ontzorgd beleggen

Wij vinden en analyseren beleggingsvastgoed en sturen u aanbod op basis van uw zoekwens. Doordat u zich bij ons aanmeldt, krijgt u beleggingsvastgoed aangeboden zonder daarvoor zelf te hoeven zoeken. 

Wij bieden een belegging aan nadat deze is geanalyseerd op rendement, waardestijging, staat/situatie en risico’s. 

Met inzichten van onze partners uit de financierings, verhuur- en bouwsector wordt een belegging vanuit alle relevante invalshoeken toegelicht. Indien u daar behoefte aan heeft, kunnen wij u met de benodigde specialist in contact brengen over een vraagstuk. Dit bespaart u tijd en energie in het zoeken naar kenners in uw regio.

Het vinden van uw vastgoedbelegging

We benaderen u met aanbod waarbij we de verkoper dienen, aanbod dat ons is aangeboden via makelaars en aanbod dat van (buiten de) verkoopplatformen komt.

Voordat we een belegging bij u aanbieden vinden er een aantal interne handelingen plaats. Deze handelingen zorgen ervoor dat wanneer u iets van ons krijgt aangeboden, het vastgoed in kaart is gebracht en zeker past bij de zoekwens die u hebt aangegeven.

Samenstelling van de dienst

  • Begeleiding bij het aankoopproces
  • Beleggingsvastgoed aangeboden krijgen dat aansluit bij uw zoekwens
  • Exclusief bezichtigen en aankopen van vastgoed dat niet op Funda staat
  • Beleggingsanalyses onderbouwd met specialistische kennis
  • Doorverbonden worden met de juiste specialisten voor uw benodigdheden.
 

Het traject:

U schrijft zich in door middel van een investeerdersformulier en geeft hiermee aan welk type belegging u zoekt.

Tijdens een telefoongesprek leren we u persoonlijk kennen en wordt uw wens en specifieke situatie in kaart gebracht. We nemen in dit gesprek door wat u van ons kunt verwachten en wat u verstaat onder een goede afronding van de dienstverlening. Grotendeels gaat dit gesprek over uw zoekwens en doelen. Er is natuurlijk ruimte voor vragen of discussie.

Simple Sourcing registreert het aanbod van vastgoed in Nederland. Zodra vastgoed door ons wordt gevonden of aan ons wordt aangeboden, beginnen we elk onderzoek met een voortijdige analyse. In de analyse van een belegging wordt gekeken naar de reeds bekende informatie van het vastgoed, de huidige marktomstandigheden in de regio (qua huur- en koopprijzen), jaarlijkse kosten voor onderhoud en/of exploitatie en mogelijke reële waardestijging. Op basis van deze gegevens wordt de volledige casus in cijfers uiteengezet, waardoor een minimaal te verwachten bruto/netto rendement naar voren komt. Daarbij gaan we indien benodigd in contact met de gemeente over de mogelijkheid van het verkrijgen en vastleggen van vergunningen voor bijvoorbeeld verkamering of uitbreiding. Deze zaken vergen meer tijd en moeten planmatig worden geregeld zodra van belang. Veel van de mogelijkheden zijn echter te deduceren uit wetgeving en compromisen vanuit gemeente. Een architect die bekend is met de regio helpt daarbij, iedere gemeente heeft de zaken op relatief eigen wijze geregeld en een architect kent de achtergrond van de regio en eerdere gemeentelijke uitspraken en handelingen normaliter goed.

Na de voortijdige analyse te hebben gedaan, brengen we, bij vastgoed dat niet door onszelf wordt verkocht, met behulp van een aannemer de technische staat zo volledig mogelijk in kaart. Daarbij kijken we zowel naar de huidige staat als naar mogelijke uitbouw-, verbouwing- of renovatie- mogelijkheden en kosten. Verder maken we hier foto’s en een video waarin we u de bijzonderheden en mogelijkheden van het vastgoed vertellen zoals wij die zien. In specifieke gevallen komen adviezen en diensten van specialisten naar voren die na aankoop van belang zijn. Na deze bezichtiging nemen we met een beheerder uit de regio contact op om advies te krijgen over de huurprijs. Ook kan het beheer worden gedelegeerd bij bekende of gerenommeerde beheerders. Indien er naar aanleiding van de opname zaken veranderen die onze voortijdige analyse beïnvloeden, verwerken we dit. Alle verzamelde informatie wordt vervolgens door ons in een beleggingsbrochure verwerkt voor u om te ontvangen

De beleggers, bij wie een belegging op basis van de zoekwens aansluit, worden telefonisch gecontacteerd en een samenvatting gegeven uit de brochure. We leggen de casus telefonisch aan u voor en concluderen samen of u verdere interesse heeft en een brochure wenst te ontvangen. Vanaf het moment dat de brochure is verstuurd heeft u 24 uur om door te geven of u wilt bezichtigen. Eventuele vragen kunt u bij ons neerleggen.  Als u met ons gaat bezichtigen ondertekent u onze overeenkomst van opdracht, waarin u akkoord gaat met de voorwaarden van een samenwerking.

Bij de bezichtiging nemen wij u praktisch mee in de scenario’s die wij in gedachten hebben en kaarten aan wat daarvoor eventueel nog gedaan moet worden. Verder worden bijzonderheden en mogelijkheden voor waardetoevoeging toegelicht. Na afloop evalueren we hoe het vastgoed u in de praktijk is bevallen en wat er geboden kan worden.

Wanneer we duidelijk hebben wat u kunt en wilt bieden brengen wij samen een bod uit. Indien uw bod niet gelijk wordt geaccepteerd nemen wij contact op met de verkopende partij en achterhalen waarom het bod niet aansloot. Vervolgens bespreken we samen of en wat u kunt bieden om alsnog te kunnen aankopen. Wanneer er een akkoord is bereikt kunnen we u in contact brengen met een notaris die de koopovereenkomst opstelt. Indien u dit zelf wilt regelen kan dat ook.

We gaan samen naar de notaris om de eigendomsoverdracht te regelen. Na afloop evalueren we hoe u het traject heeft ervaren en of wij u nog met andere zaken kunnen helpen. Zo kunnen wij u in contact brengen met een aannemer voor een verbouwing of een beheerder om uw vastgoed te managen. 

Heeft u naar aanleiding van de beschrijving van het traject nog vragen of onduidelijkheden, contacteer ons gerust via info@simplesourcingvastgoed of 06-15320314.

Uw zoekwens aanmelden

Investeerdersformulier


Voor wie zoekt u een belegging?:
Zoekregio:
Toelichting zoekregio:
Soort onroerend goed:
Off market:
Koopstrategie:
Verhuurstrategie:
Minimum aankoopprijs:
Maximum aankoopprijs:
Minimum BAR %:
Minimum NAR %:
Vreemd vermogen benodigd?:
Kortstondig belegbaar eigen vermogen:
Handelingssnelheid in dagen:
Akkoord met verwerking van mijn gegevens:
Opmerkingen en bijlagen:

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig tijdens het invullen van dit formulier? Neem contact met ons op.

Toelichting bij de vragen

Om meerdere antwoorden te kunnen geven moet u bij de PC-versie van onze website tijdens het aanklikken van een antwoord op ‘Shift’ of ‘Ctrl’ drukken op uw toetsenbord.

Vergeet onderin niet akkoord te gaan met het door ons verwerken van uw persoonsgegevens. Hierover meer in de privacyverklaring, boven en onder deze tekst te vinden op de pagina.

Is iets u onduidelijk of vindt u het moeilijk om te weten wat u moet invullen? U kunt met het bovenstaande telefoonnummer in contact komen met iemand die uw formulier met u kan doornemen en die u van het invullen kan ontzorgen. Ook kunt u mailen naar info@simplesourcingvastgoed.nl of onderin deze pagina onze social media-kanalen vinden als u niet kunt bellen of mailen.